ISO 9001

De essentie

Procesbenadering

Een procesbenadering is essentieel om kwaliteit effectief te managen. Zonder een goed begrip van processen verzandt kwaliteits- en procesmanagement snel in wat we bij Symplicet proceduremanagement noemen. Dit zijn ‘processen’, uitgewerkt in onsamenhangende procedurestappen zonder enige sturing op in- en output en we zien dit helaas vaak.

De bouwstenen

Management principes

De ISO systematiek is gebaseerd op acht managementprincipes. Ook voor de ISO 9001 geldt dat de principes belangrijk zijn en niet de ‘regeltjes’. Dit zijn algemene principes en het handelen naar deze principes is veel effectiever dan eenvoudig proberen aan de eisen te voldoen. Voor ons staan bij zowel adviseren over implementaties als het voeren van audits deze principes voorop.

Ockhams scheermes

Onze aanpak

Ook voor kwaliteitssystemen geldt, zo eenvoudig mogelijk is het beste. Procedures en registraties moeten zo eenvoudig zijn. Dit spaart u niet alleen overbodige administratieve rompslomp, maar uw medewerkers zullen u dankbaar zijn. Door samen met uw medewerkers een ‘lean’ of ‘Agile’ systeem op te zetten, groeit ook nog eens het kwaliteits-denken.

Implementatie

Ik zoek een kwaliteits managementsysteem

U wilt uw bedrijf laten certificeren of u moet voor een SCB project een projectspecifiek kwaliteitssysteem opzetten? Wij helpen u met het opzetten van uw kwaliteitssysteem op een manier die u het beste past.

 

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken laat de ISO9001 heel veel vrijheid over de invulling van het systeem. We kijken samen hoe u werkt en wat eventueel extra nodig is, waarbij we uw werkprocessen zoveel mogelijk in stand houden en vullen slechts aan waar dat nodig is om continuïteit te borgen.

 

De ISO 9001 is er voor u en niet andersom!

Auditeren

Ik zoek een kwaliteitsauditor

De auditors van Symplicet zijn gespecialiseerd in interne en klantaudits en voeren de volgende audits uit:

  1. Interne audits voor MKB.
    Bedrijven die ISO 9001 gecertificeerd zijn moeten een interne audit uitvoeren, maar hebben soms niet de kennis of capaciteit om deze uit te voeren. Dit komt vooral voor bij de wat kleinere MKB bedrijven. De audit wordt altijd uitgevoerd door een auditor die een zogenaamde ISO9001 Lead Auditor opleiding heeft gedaan. Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatief goede audit.
  2. klantaudits ten behoeve van Systeemgerichte ContractBeheersing (SCB). De auditors hebben ruime ervaring ten aanzien van het uitvoeren van SCB audits en behoren hierin tot de top. Zoekt u als Opdrachtgever een auditor voor uw project, neem dan contact met ons op.
Copyright ┬ę 2015 | Symplicet